BilgininEfendisi.Net
29 Temmuz 2014, 08:32:12 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
 
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Kuran Dinle Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Patlıcan yemek çeşitleri  (Okunma Sayısı 10268 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
VATANSEVER
Süper Üye
*

Puan: 214
Çevrimiçi Çevrimiçi

Mesaj Sayısı: 4,307

Açtığı Konular:888


7 Mesajına Toplam
7 Kere Teşekkür Edildi

« : 04 Temmuz 2008, 00:20:40 »

                                                           PEYNİRLİ PATLICAN   
malzemeler:

3 patlıcan
1 yumurta
İki yumurta kadar beyaz peynir
maydanoz
yapılışı:

1- 3 patlıcan soyulup halka halka dilimlenir. Tuzlu suda yarım saat bekletilir, yıkanıp kurulanır.
2- İki yumurta kadar beyaz peynir rendelenir, doğranmış maydanoz, 1 yumurta karıştırılır.
3- Bir dilim patlıcana az miktar peynir karışımı sürülüp, ikinci dilim üzerine kapatılır. İki taraf unlanır.
4- Kızgın yağda kızartılıp fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine alınır.

Kayıtlı

Orjinali için tıkla
VATANSEVER
Süper Üye
*

Puan: 214
Çevrimiçi Çevrimiçi

Mesaj Sayısı: 4,307

Açtığı Konular:888


7 Mesajına Toplam
7 Kere Teşekkür Edildi

« Yanıtla #1 : 04 Temmuz 2008, 00:25:08 »

                                                         Patlıcan Çığırtması   
MALZEMELER
6 adet orta boy patlıcan
1 kg domates
Tuz
1 su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda 1 saat bekletin yıkayın sıkın ve kurulayın. Zeytinyağını kızdırın. Patlıcanları ilave edin tavanın kapağını kapatın. Tavadaki yağa domatesleri doğrayıp ekleyin. Pişirdikten sonra kızarmış patlıcanların üzerinde gezdirin. Ilık veya soğuk servis yapılır.Afiyet olsun




Kayıtlı

Orjinali için tıkla
VATANSEVER
Süper Üye
*

Puan: 214
Çevrimiçi Çevrimiçi

Mesaj Sayısı: 4,307

Açtığı Konular:888


7 Mesajına Toplam
7 Kere Teşekkür Edildi

« Yanıtla #2 : 04 Temmuz 2008, 00:26:37 »

Mantarlı Patlıcan Pabucaki   
MALZEMESİ

6 adet orta boy kemer patlıcan
20 adet mantar (yıkanıp, boylamasına üçe dörde bölünmüş)
2 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp doğranmış)
5 diş sarmısak (dövülmüş)
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;
1 çay bardağı sıvıyağı

Üzeri İçin;
Yarım su bardağı taze kaşar peyniri (rendelenmiş)


SOSUN MALZEMESİ2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz


TARİF

Öncelikle patlıcanları alacalı alacalı soyalım. Tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim ki, acısı çıksın. Daha sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp, yıkayalım ve bir kağıt havlunun üzerinde suyunu emdirelim.
Şimdi de patlıcanların ortalarını, tıpkı karnıyarık yapacakmışız gibi yaralım ve kızgın yağda her tarafını kızartalım.
Yıkayıp, boylamasına doğradığımız mantarları, ufak bir tavada sızma zeytinyağında diriliğini kaybedip, yumuşayıncaya kadar 8-10 dakika soteleyelim. Sonra içine dövülmüş sarmısakları ve doğranmış domatesleri ilave edelim. Yaklaşık 2-3 dakika sonra ateşten alalım. Tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
Daha sonra hazırladığımız bu mantarlı karışımı, ortası yarıp, kızarttığımız patlıcanların içine, tıpkı karnıyarık yapar gibi yerleştirelim.
Hazırladığımız beşamel sosu patlıcanların üzerine bir kaşık yardımıyla iyice yayalım.
Bütün patlıcanların hepsini bir fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerine kaşar rendesi serpiştirerek, fırında 175 derecede 10 dakika kadar kızartalım.
SOSUN TARİFİSosumuz için, öncelikle un ve yağı beraberce ufak bir sos tenceresine koyalım ve kavurmaya başlayalım. Unun rengi sararmaya başlayınca yavaş yavaş süt ilave edelim ve sürekli karıştırmaya devam edelim ki sosumuz topaklanmasın.
Bir taşım kaynadıktan sonra, sosun altını söndürelim. İçine tuz ve karabiber katarak, lezzetlendirelim.

Kayıtlı

Orjinali için tıkla
e.t.k.o
YASAKLI
Süper Üye
*

Puan: 134
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1,617

Açtığı Konular:90


4 Mesajına Toplam
4 Kere Teşekkür Edildi

« Yanıtla #3 : 04 Temmuz 2008, 00:27:08 »

en  kısa  zaman da  bu  yemekleri  yapacam  zor  olsada
Orjinali için tıkla
Orjinali için tıkla
Kayıtlı

Orjinali için tıkla
VATANSEVER
Süper Üye
*

Puan: 214
Çevrimiçi Çevrimiçi

Mesaj Sayısı: 4,307

Açtığı Konular:888


7 Mesajına Toplam
7 Kere Teşekkür Edildi

« Yanıtla #4 : 04 Temmuz 2008, 00:29:07 »

en  kısa  zaman da  bu  yemekleri  yapacam  zor  olsada
Orjinali için tıkla
Orjinali için tıkla


ALLAH razı olsun kardeş.. Ben de bir yerlerden kopyaladım ..Fakat ben de bu yemekleri öğreneceğim....İlginize teşekkürler
Kayıtlı

Orjinali için tıkla
VATANSEVER
Süper Üye
*

Puan: 214
Çevrimiçi Çevrimiçi

Mesaj Sayısı: 4,307

Açtığı Konular:888


7 Mesajına Toplam
7 Kere Teşekkür Edildi

« Yanıtla #5 : 04 Temmuz 2008, 00:30:44 »

Ballı Patlıcan   
MALZEMESİ

2 adet patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı domates püresi
2 adet sarmısak
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 çay kaşığının ucuyla kekik
1 bardak su
Tuz
Karabiber

TARİF
Patlıcanları çizgili olarak soyun. Zar şeklinde doğrayın. Soğuk ve tuzlu suda bekletin.
Ufak bir sos tenceresine; 2 yemek kaşığı sıvıyağ, domates püresi, ezilmiş sarmısak, bal, soya sosu, kekik, tuz, karabiber ve 1 bardak suyu koyun. 15 dakika pişirin.
Sudaki patlıcanları çıkartın. Kağıt havluyla fazla suyunu alın. Kızgın yağda kızartın.
Sıcak sıcak ballı sosun içine atın. 5 dakika sosla birlikte pişirin. Servis tabağına alın.

Kayıtlı

Orjinali için tıkla
e.t.k.o
YASAKLI
Süper Üye
*

Puan: 134
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1,617

Açtığı Konular:90


4 Mesajına Toplam
4 Kere Teşekkür Edildi

« Yanıtla #6 : 04 Temmuz 2008, 00:32:40 »

valla  kardeşim  kolay  yemek  tarıfı  yazsan  malum
tek  kişiyiz...
Orjinali için tıkla
Orjinali için tıkla
Orjinali için tıkla
Kayıtlı

Orjinali için tıkla
VATANSEVER
Süper Üye
*

Puan: 214
Çevrimiçi Çevrimiçi

Mesaj Sayısı: 4,307

Açtığı Konular:888


7 Mesajına Toplam
7 Kere Teşekkür Edildi

« Yanıtla #7 : 04 Temmuz 2008, 00:33:24 »

                                              Biber paçası   
MALZEMELER
6-7 adet yeşil biber
1 adet salçalık kırmızı biber
1 adet patlıcan
1 kase yoğurt
sarımsak
1-1,5 yemek kaşığı un
bir miktar sıvı yağ
tuz
su (Göz kararı)

HAZIRLANIŞI
Biberleri küçük küçük doğrayın. Patlıcanın kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın. Tencereye yağı koyun, üzerine biberleri ilave edin. Biberler yumuşayınca üzerine patlıcanları ekleyin. Tuz ilave edin. Tenceredekileri iyice öldürün sonra üzerine un koyun ve Kaynağınca bulamaç haline gelebilecek miktarda su ekleyin. İyice koyulaşınca ateşten indirin ve soğuması için bekleyin. Bu arada sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Soğuyan bulamaca yoğurdu ilave edin, karıştırın ve servis tabağına alın.

Kayıtlı

Orjinali için tıkla
VATANSEVER
Süper Üye
*

Puan: 214
Çevrimiçi Çevrimiçi

Mesaj Sayısı: 4,307

Açtığı Konular:888


7 Mesajına Toplam
7 Kere Teşekkür Edildi

« Yanıtla #8 : 04 Temmuz 2008, 00:40:41 »

e.t.k.o. kardeş.. Benim de son zamanlarda yemek  yapma ve öğrenme merakı oldu. Onun için bunları herkesle paylaşayım dedim...Fazla masraflı ve zor yemekler biraz ağır kaçıyor.. Aslında tam öğrensem gam yemeyeceğim.. Evli olduğum halde eşim bir uzak yerlere gitmiş olsa hemen kendime göre bir nevale hazırlarım.. Bu da benim çok hoşuma gidiyor...Eh nasıl olsa bekar hayatının cilveleri bunlar.. Lokantaya gidip yemek yemek kolay.. Sıkıysa kendi kendimize bir şeyler hazırlayıp yemek uğraştırıcı ama bana da büyük bir zevk veriyor yemek yapmak.. Doğrusu geç kaldım bile bu işe...
Orjinali için tıkla
Orjinali için tıkla
Orjinali için tıkla
Orjinali için tıkla
Orjinali için tıkla
Orjinali için tıkla
Orjinali için tıkla
Kayıtlı

Orjinali için tıkla
e.t.k.o
YASAKLI
Süper Üye
*

Puan: 134
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1,617

Açtığı Konular:90


4 Mesajına Toplam
4 Kere Teşekkür Edildi

« Yanıtla #9 : 04 Temmuz 2008, 00:44:41 »

ben  kendı  yemeğımı  kendım  yapıyorum  terakkıperver
sızın  gıbı  deyılım  yalnızım  e öyle  oluncada  ister istemez
yemekle  haşır  neşır  oluyorsun
Kayıtlı

Orjinali için tıkla
medinegülü
Süper Üye
*

Puan: 67
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 776

Açtığı Konular:0


« Yanıtla #10 : 07 Ağustos 2008, 22:57:06 »

Orjinali için tıkla
Orjinali için tıkla
Orjinali için tıkla
Kayıtlı

Orjinali için tıkla
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2011, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.955 Saniyede 54 Sorgu ile Oluşturuldu